Tko smo mi?

  1. Dinko Jakovljević

  Dinko Jakovljević, oženjen je i otac četvero djece, privatni poduzetnik tijekom cijele poslovne karijere. Uz studij na riječkom ekonomskom fakultetu s majkom radi u obiteljskoj tvrtki za reviziju i knjigovodstvene usluge, a po završetku studija dječačko zanesenjaštvo motorima pretvara u pokušaj bavljenja prodajom skutera i motocikala. Taj hobi ubrzo se razvio u posao distribucije vozila i moto opreme globalnih svjetskih proizvođača na hrvatskom i drugim regionalnim tržištima. Cijeli život aktivni je sportaš, aktivno se bavio košarkom koju igra i danas, uz rekreativno bavljenje jedrenjem i tenisom. U slobodno vrijeme voli putovati sa suprugom i djecom i baviti se fotografijom. Bio je dugogodišnji vijećnik Vijeća turističke zajednice grada Krka u nekoliko mandata, a trenutno je član vijeća Turistička zejednice otoka Krka. Predsjednik je Košarkaškog kluba Krk i voditelj grupacije Uvoznika i distributera motocikala pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

  2. Jovana Čutul

  Jovana Čutul rođena je i živi u Krku. Magistrirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu na temu civilnog društva u Hrvatskoj i Europskoj uniji, što je i dalje fokus njena rada. Predsjednica je udruge Žene za otok, te povremeno piše projekte i za druge udruge. Zaposlena je u Lokalnoj akcijskoj grupi kao stručna suradnica. Smatra da je jako civilno društvo preduvjet boljeg apliciranja na EU fondove i podizanja kvalitete života. U slobodno vrijeme se bavi fitnessom, pisanjem i boravkom u prirodi.

  3. Zoran Morožin

  Zoran Morožin je od ranog djetinjstva povezan s turizmom kroz pomoć obitelji u pružanju usluga gostima u privatnom smještaju te radom u turističkoj agenciji u srednjoškolskim i studenskim danima. Trenutno je zaposlen u jednoj od vodećih turističkih kompanija i svjestan važnosti uključivanja našeg mjesta u turističke trendove, ali i značaja održivog razvoja destinacije te lokalne zajednice. Diplomirani ekonomist, oženjen, roditelj dvoje djece. U slobodno vrijeme s cijelom obitelji rekreativno prakticira sport, outdoor aktivnosti i putovanja. Iskustvima stečenim na putovanjima, kroz karijeru i hobije želi doprinijeti svojoj zajednici i sugrađanima.

  4. Milojka Mršić

  Milojka Mršić cijeli svoj život živi u Šotoventu. Rođena je i odrasla u Bajčićima, a već preko dvadeset godina živi u Pinezićima. Majka je troje djece. Poduzetnica je koja zajedno sa suprugom uspješno gradi obiteljski posao beach bara & grill Jert te vodi dvije polupodmornice u gradu Krku.

  5. Dejan Ilijić

  Dejan Ilijić sa ženom i dvoje djece živi i radi u Krku. Po zvanju je inženjer brodostrojarstva zaposlen kao regionalni direktor renomirane prijevozničke tvrtke. Dejan je aktivan član društva te zaljubljenik u sport, naročito u košarku. Član je izvrsnog odbora KL Krk, nadzornog odbora NK Krk te član vijeća TZ Grada Krka.

  6. Pave (Pavić) Bajčić

  Pave (Pavić) Bajčić rođen je u Rijeci 1971. godine U mnogobrojnoj obitelji živio je u selu Brusići, a od 2000. je stalno nastanjen u gradu Krku. Oženjen je Barbarom Teoldi i otac je sina Manuela. Završio je srednju ugostiteljsko-turističku školu i potom se naknadno obrazovao na pomorskom fakultetu u Rijeci. Od 1994. godine vlasnik je ribarskog obrta, a od 2008. suvlasnik tvrtke Ždrilo d.o.o. za ribarstvo, trgovinu, prijevoz i turizam. Zaposlen je kao zapovjednik na ribarskim brodovima. Predsjednik je Ceha Ribara O. Krka 2016.-2019. i dobitnik više povelja i priznanja za dugogodišnju pomoć u razvoju obrtništva na otoku Krku. Također dobitnik višestrukih zahvalnica za pomoć humanitarnim i ostalim udrugama. Kad nije u ribolovu voli putovati, baviti se lovom i uživati u prirodi.

  7. Ema Makarun

  Ema Makarun rođena je u Rijeci 1987. godine. Po završetku studija povijesti umjetnosti i povijesti na Filozofskom fakultetu u Rijeci od 2013. radi kao kustos u Muzeju grada Rijeke. Voditelj je niza projekata u gradu Krku za potrebe kulturno-turističke promidžbe grada, angažirana je na projektu formiranja budućeg krčkog muzeja te uređenja stare jezgre grada. Kada se ne bavi kulturom uživa u prirodi i slobodnom zmajarstvu. Također, u svojoj sedamnaestogodišnjoj karate karijeri dobitnica je svjetskih i evropskih odličja.

  8. Zlatko Herić

  Zlatko Herić - cijeli svoj život živi i radi u Krku. Otac je dva sina, oženjen. Zaposlen je u Centru za vozila Hrvatske. Mladenačko doba mu je obilježeno aktivnim bavljenjem judom. Teme koje ga zanimaju su sigurnost, poduzetništvo i tehnika kultura.

  9. Dorotea Čeperić

  Dorotea Čeperić se školovala na Ekonomskom Fakultetu u Rijeci, smjer International business. Vodi obiteljski posao u kojem sudjeluje od djetinjstva, vezanim za turizam, ugostiteljstvo i poljoprivredu u kojem uživa, te smatra da u našem gradu ima mjesta za napredak u tom sektoru. Povrh svega je roditelj i želi bolje i naprednije mjesto, koje za to ima potencijala, za svu našu djecu i mlade.

  10. Dalibor Jurina

  Dalibor Jurina rođen je u Rijeci 1970. godine. U Krku živi od rođenja osim kraćih prekida zbog školovanja. Završava visoku školu elektrotehnike u Rijeci, ali cijeli život radi u prehrambenom sektoru. Posljednjih petnaest godina naročito je uspješan u proizvodnji sladoleda. U mladosti se amaterski bavio košarkom, zatim skijanjem i brdskim biciklizmom, a sad se u slobodno vrijeme najradije bavi freedivingom i 3d printanjem.

  11. Iris Radivoj

  Iris Radivoj rođena je u Rijeci 1987. godine. Odrastala je u Krku u obitelji ugostitelja. Pohađala je srednju školu Primijenjene umjetnosti u Rijeci, a potom završila magisterij kiparstva na Akademiji primijenjenih umjetnosti. Vratila se u voljeni Krk sa prinovom da bi nastavila obiteljski posao u konobi Šime. Od tada se pasionirano bavi ugostiteljstvom i turizmom, povremena kiparica i ponosna građanka Krka sa željom i voljom za boljitkom.

  12. Milena Deburnner

  Milena Deburnner Rođena je 1964. u Kutini. Do 2017. živjela je i radila u bankarskom svijetu Švicarske, ipak prevladala je ljubav prema kreativnosti, prirodi i otočkom duhu nakon čega je doputovala na Krk u želji da ostvari svoje snove. Krk je odabrala za svoj novi početak, grad u kojem ne želi samo živjeti već i aktivno sudjelovati u njegovom razvitku. Vodi bed&breakfeast Lola u Krku za što je 2020. nagrađena posebnom nagradom Najiznajmljivača Hrvatske za povezanost s tradicijom grada. Inače se bavi organizacijom eventa, dekoriranjem i planiranjem vjenčanja.

  13. David Mrakovčić

  David Mrakovčić rođen je u Rijeci 1987. godine. Poslije završetka Agronomskog fakulteta u Zagrebu pokreće obrt za usluge u poljoprivredi i hortikulturi. Voditelj je OPGa koji proizvodi maslinovo ulje i povrće. Potpredsjednik udruge Kreativni Krk i organizator Tramonto festivala. Predsjednik je udruge Progres i organizator Ekološke tržnice. U slobodno vrijeme šeće zapuštenim putevima i planinari.